skip to Main Content
Penjagaan Pediatrik

Adakah ada kajian sains terhadap madu yang boleh membantu merawat penyakit kanak-kanak?

Madu juga mengawal kerosakan kulit berdekatan stomas seperti ileostomi dan kolostomi dengan meningkatkan epitelisasi permukaan kulit yang terlibat.

Madu mempunyai kesan bermanfaat terhadap sakit kulit (dermatitis) pediatrik yang disebabkan oleh penggunaan napkin dan lampin pakai buang berlebihan, ekzema dan psoriasis.

Kesan madu dicampur dengan lilin lebah (beeswax) dan minyak zaitun telah dianalisa terhadap pesakit dengan psoriasis atau keadaan dermatitis atopik.

Bukti Kajian Sains

Percubaan klinikal menunjukkan bahawa campuran yang mengandungi madu dapat diterima dengan sangat baik dan menyebabkan penambahbaikan yang ketara. Madu terdiri daripada pelbagai metabolit nitrik oksida yang mengurangkan kes jangkitan kulit pada psoriasis.
(Rujukan : “Topical application of natural honey, beeswax and olive oil mixture for atopic dermatitis or psoriasis: partially controlled, single-blinded study,” Complementary Therapies in Medicine)

Anak adalah permata syurga buat ibu dan ayah, penyeri kasih sayang dalam keluarga. Berikan mereka usapan dengan Madu Sidir Hubbee. Hubbee, segalanya tentang cinta.

Boleh layari pautan di bawah untuk membeli.HUBBEE - Madu Sidr Asli Yaman

Copyright © All Rights Reserved.

error: Content is protected !!