skip to Main Content
Batuk

Suami Isteri Syukur Batuk Serius Kini Hilang Hanya Dengan Madu Sidr

Assalamualaikum korang. Apa khabar?.. lately ni bingit Malaysia kita kes jerebu kan. Sekali dengan aku sendiri terkena kesannya. Nama aku mohamad, orang duk panggil aku mamat. So aku gelar diri aku ni mamat ja la ya.

Viral pasal jerebu ni, aku mula-mula tak ambil port langsung. Naik moto tu selamber je tak pakai mask. Tapi lepas aku kena batuk disebabkan jerebu, aku MC tak pergi keje 1 minggu kot.

Batuk aku kali ni memang serious, sampai aku rasa macam penat kat dada. Time zaman sekolah dulu, demam tak sampai pon level batuk sampai tahap macam ni.

Tambah-tambah batuk aku time malam kan, kong…kongg..kongg.. bini lena sebelah pun tegur aku bising.. sekali dengan dia susah nak tidur, layan aku punya batuk. Bini aku halang aku cium anak, risau kuman tu berjangkit pada anak. Hampir setiap malam,aku tak dapat tidor dengan baik sebab batuk jer. Dah macam-macam petua orang bagitahu makan itulah makan inilah. Semua aku test tak mujarab. Klinik sampai 2 tempat pergi still tak baik.

Korang bayang kan lah, dengan batuk ni. Bini aku tak kasi aku sentuh ais, nak gendong anak pun bini aku tak kasi, kerja aku tak dapat pegi. Boss tak kasi datang. Sebab ganggu pekerja lain. Stress.. hidup aku stressss sangat sebab batuk ni ja.

Tapi aku tak give up, ada satu malam ni aku lepak mamak sambil termenung, membe aku tegur aku termenung jauh. Aku bagitau laa, aku tak bape sihat, then dia dengar aku batuk tak berhenti start jumpe sampai habis lepak, lepas tu dia cadang kan kat aku pergi cari madu sidr, then perah dengan lemon. Dia kata setiap pagi aku kena amal. Serious tak pernah dengar madu tu sebelum ni. Madu sidr????? Hmmm.. so aku pun pergi start moto cari la..

Time tu awal lagi, so aku pun gi la meronda cari. Susah betul nak jumpa. Aku buka phone cari dalam facebook. Last2 aku jumpa ada orang jual dalam Facebook. So aku beli, tak pe lah.. mahal ke pa ke janji batuk aku boleh baik. Esok pagi tu aku terus minum macam membe aku cadangkan. Fuhhhhh!!! Serious 5 hari aku buat benda yang sama setiap pagi, aku rasa lain wehh.., hari ke-3 aku rasa batuk makin kurang.. Hari ke-5 aku, malam dah tak batuk, sampai hari ke-7 aku tak batuk da. Fuhhhh ajaibb giler aku rasa.. syukurrrr..

Aku text kawan aku yang cadang hari tu ucap terima kasih, Serious madu sidr memang superbb. Korang yang tak kenal lagi madu sidr, boleh berkenalan sekarang. Beli pada yang betul-betul jual yang Asli. Kesan hebat madu sidr ni aku dah rasa kat dalam diri aku, happy dan syukur sangat-sangat. So sekarang, bini aku happy. Aku pun happy dah boleh cium anak, then boleh pergi kerja hari-hari. Good bye to batukk. Hehe.. olright geng, nanti kita borak balik. Korang jangan lupa cari madu sidr okeh. Nanti cerita kat aku..



HUBBEE - Madu Sidr Asli Yaman

Copyright © All Rights Reserved.

error: Content is protected !!